La setena dimensió

Diari de rodatge: La setena dimensió (1).

Doncs si, ja fa més d'un any que varem rodar l'últim curt, Nu, i de nou arranquem un projecte amb la mateixa il·lusió que els anteriors i l'empenta d'un bon grapat de gent que participen desinteressadament en el mateix.

La cosa, i com sol passar en aquests casos, es va començar a gestar a principis d'any. Feia temps que tenia una idea pensada que em voltava per el cap, el problema es que la realització no seria gens fàcil. Finalment però va poguer més les ganes que les dificultats previstes per fer-la possible. Aixo si, tot passava per re-visionar l'argument que tenia previst i adaptar-lo, en aquest punt va ser quant vaig contactar amb un vell amic, en Robert Jové, per intercanviar punts de vista. Desprès de parlar amb ell vaig decidir canviar el fil argumental i el genere, amb les idees una mica més clares tocava ficar mans a l'obra amb el guio, aquí es on apareix en escena l'estimat Joan Capdevila, encarregat d'arrodonir tot plegat amb una historia solida i personatges representatius.

Entretant començava la busqueda dels actors que poguessin donar vida als protagonistes, en total quatre. La cosa no va ser gens complicada, dos d'ells ja els tenia clars, entre d'altres coses perquè ja havíem treballat junts i sàvia de les seves opcions, i sobretot perquè coincidir de nou amb ells em feia especial gràcia. L'un era en Joan Roura i l'altre en Marc Casanova, amb dos es varen apuntar, sense ni preguntar, al projecte. Desprès tocava localitzar a els altres dos, gràcies a l'ajuda d'en Jordi Arqués, vaig poguer contactar amb la Maria Balasch i en Bernat Ricart, dos dels actors que s'ajustaven més a la imatge que volia donar dels seus personatges al curt, sense cap mena de vacil·lació els dos varen pujar al vaixell. D'aquesta forma tancava la formació principal, faltava encara, concretar a alguns quants personatges secundaris, però d'això ja en parlarem en una altre ocasió.

En l'apartat tècnic em comptat amb la inestimable ajuda de l'incombustible Jordi Amàrita i la il·luminació del pencaire Arnau Planchart, amb dos en feines que tot i no semblar rellevant a l'hora de la veritat son més que necessaris.

El rodatge va tenir lloc el dissabte dia 7, a les nou del mati al Cinema Nou, allà ja ens i esperava un altre dels puntals per fer possible el curt, en Ferran Grèbol, que ens va rebre a tots amb les portes obertes. Començava aixi una maratoniana sessió de rodatge que va durar quasi deu hores seguides, la cosa però va valer molt la pena, varem passar moments divertidíssim, situacions esperpèntiques, però per sobre de tot moments que de ben segur quedaran de meravella un cop muntats.

Per cert hores dara ja no deu ser necessari, però per si de cas, el curt es titulara: La setena dimensió.