La setena dimensió

Diari de rodatge: La setena dimensió (2).

Un cop superat el 7 de juliol, tocava el torn al segon i definitiu dia de rodatge, de nou en dissabte, el del dia 21 de juliol, i un cop més al punt de trobada i hora de sempre, al carrer nou de Vic a les nou del mati. Tot i que havien passat quinze dies entre i el primer i últim dia de rodatge, la cosa no havia estat parada, durant aquest temps varem mantindre el contacte amb tota una pila de persones que eren necessaris per acabar el projecte.

Teníem pensat d'utilitzar una vintena de persones fent d'extres, i es va aconseguir, gràcies, en gran part, a l'ajuda de l'Albert Salarich, que ens va facilitar el contacte d'un bon grapat de gent que es varen sumar al projecte amb una predisposició més que remarcable. Tot i que teníem previst començar a rodar a les nou del mati, des de les set que ja ens començàvem a moure, almenys uns pocs. A aquella hora la Marina es ficava en mans de la Cristina per començar el proces de maquillatge i perruqueria que ens feia falta per a el seu personatge. Poc més d'una hora més tard, apareixien en escena l'Albert, en Jordi i l'Alba, per sotmetre's també a una bona sessió de maquillatge i perruqueria.

De mentre al Cinema Nou i començaven a arribar els primers "convidats", la cosa es començava a animar per moments. Amb una mica de retard varem poguer iniciar el rodatge. No us podeu ni imaginar quina il·lusió em va fer veure aquelles butaques plenes de "personatges", era com un petit somni fet realitat, del primer a l'últim dels que es varen prestar a filmar les primeres seqüencies es mereixien un fort aplaudiment, allà tenia tot allò que volia i més, l'essència de tot allò que te a veure en fer curtmetratges de forma amateur.

Un cop finalitzat el primer gruix del rodatge, en el que i participaven la majoria d'extres, tocava continuar endavant amb "petit comitè" i amb aquelles escenes que no necessitaven de tanta gent. Aquí es on agafaven un cert protagonisme els personatges interpretats per l'Albert Salarich, la Marina Romero, en David Ibañez i en Lluis Badosa. Aprofitàvem un petit descans per menjar una mica i continuar endavant, aixi fins les set de la tarda que va ser quant varem ficar punt i final a un rodatge excepcional de molta feina però millor implicació per part de tots els que l'han fet possible. Ara només queda començar a muntar, ficar-hi so, musica, en definitives tot allò que engalanara el que hem fet fins ara.

No vull acabar, sense agrair sincerament l'ajuda de tots aquells que han participat en el curt, els que volien i no i varen poguer-hi ser, els que varen ajudar-nos a aconseguir tot el que ens feia falta (actors, material, telèfons de contacte...)