Salem - Al sentir tu aliento

Diari de rodatge: Al sentir tu aliento.

Vuit anys després de gravar el primer videoclip, Furia Letal (2006), i tres videoclips més tard, ens arribava l'oportunitat de poder tornar a col·laborar amb el nou disc de Salem, el quart de la seva carrera. Amb un projecte tan gran com il·lusionant, els Salem van tenir l'original i a l'hora desgavellada idea de plasmar el seu darrer treball musical, Al sentir tu aliento, amb deu videoclips diferents que visionats l'un darrere l'altre formarien una pel·lícula, fins aquí, GENIAL!!!.

La qüestió era, com fer-ho sense que tot plegat ens explotes a les mans, perquè si alguna cosa estava clara, és que fàcil no seria, i que per portar-ho a terme es havia de deixar el seny a l'entrada.

Així doncs, Salem va decidir contactar amb cinc realitzadors diferents de tècnica i influencies varies, entre els que i som presents. Amb aixo, es pretenia impregnar a la pel·lícula d'un estil personal a l'hora que diferent en cada una de les peces musicals, amb un fil argumental comú i uns protagonistes centrals, la historia gira entorn de una noia misteriosa i la relació que mantindrà amb diferents persones al llarg de diferents dies, tot això en un entorn de conta de fades macabra.
Cada director es fa càrrec de dos temes diferents del disc, la pel·lícula de Al sentir tu aliento estarà dirigida per Quim Crusellas, Pol Robles, Christian M. Mayo, David Brea i jo, realitzadors i amics amb qui compartim un projecte en comú. Cada realitzador ha treballat de forma individual o amb el seu equip de confiança, sense saber gaires detalls del que fan la resta, en general tots sabem, a grans trets, de què aniran els clips de cada un dels altres, és per això que per la meva part em fa especial il·lusió veure la resta dels clips un cop formin tota la pel·lícula.
Tot seguit us passo a explicar detalls del rodatge dels dos clips que vaig rodar amb l'ajuda d'en Jordi Amàrita, l'Ivan Raga, l'Aina Salarich i la Nuri Vigué, i com no, la implicació directa abans, durant i despres de la filmació de Salem.

Tema 8: Hallarás un lugar.

La història del vuitè clip s'inicia just en el moment que la nostra protagonista i la seva nova "amiga" arriben a una festa en mig d'un espai obert amb música de Salem en directa i una bona colla de grenyuts, barbuts i tatuats amb ganes de gresca.
La meva idea girava entorn de la possibilitat de reunir en un mateix espai una serie de tòpics molt americans, motars, festa "clandestina", homes perillosos i noies guapes, tot això en un còctel explosiu que em serviria per ressaltar l'autèntica naturalitat de la nostra protagonista, recuperar algun personatge del videoclip anterior al nostre i presentar subtilment a un parell de nous que d'una forma directa o indirectament enllaçarien amb el pròxim clip.
El rodatge va tindre lloc la nit del dissabte, durant tres hores, vàrem omplir el carrer d'entrada a La Grange de Manlleu amb unes quantes motos aparcades, quatre o cinc bidons amb foc i un bon grapat de gent que varen servir com a extres per omplir les seqüències. Vàrem rodar amb dues càmeres alhora, una la portava jo i l'altre en Jordi Amàrita, per la seva part l'Aina Salarich ens feia de punt d'apoyo per qualsevol cosa que ens fes falta durant el rodatge, la Nuri Vigué es va fer càrrec del maquillatge i l'Ivan Raga de la fotografia.
En aquesta història i teníem cinc protagonistes, la parella formada per la Marina Romero i la Laia Llastanós i els secundaris de luxe com són en Loren, en José Antonio Gómez "l'oso" i la Sabina Arnabat.

Tema 9: Volverán a ti.

Curiosament el clip nou el vàrem rodar unes setmanes abans del clip vuit. La història representa que tindria lloc algunes hores després de com acaba l'anterior, just quan la seva protagonista es desperta mentre intenta recordar que va passar la nit anterior. Tot i que la història seguida a l'anterior, la meva intenció implicava portar a l'espectador fins a un entorn completament diferent tant per espai com per format, així doncs en aquesta ocasió vaig optar per realitzar un clip molt blanc en un entorn que reunia en un mateix espai un llit i un lavabo. De nou la Marina Romero i la Laia Llastanós n'eren l'eix central, protagonistes d'un clip amb sorpresa final que incideix en ressaltar la relació amor/odi que mantenen les dues protagonistes, una relació que portada a l'extrem pot portar conseqüències imprevisibles. En aquesta ocasió l'equip tècnic el vàrem formar en Jordi Amàrita i jo mateix, el rodatge va tindre lloc a Calldetenes i durant unes cinc hores vàrem crear l'entorn necessari perquè la historia supures sensualitat malaltissa. Al cap d'uns dies vàrem aprofitar per rodar amb tots els components de Salem unes imatges que acompanyarien el clip i que servirien per accentuar la obsessió de la protagonista central amb la música.

A pocs dies perquè tot plegat pugui veure la llum, i després de molts i molts mesos de feina intensa per totes les parts, puc dir que la cosa ha valgut la pena. El projecte esta llest per començar a camina, mentre no arriba el moment del seu estrena, us podeu anar fent a la idea de com serà tot plegat mirant el tràiler que tot seguit us deixo.

Aupa Salem!!!.

P.D. les fotografies que acompanyen aquest escrit son de l'Ivan Raga i en Bruno Segura.