Princesa

Diari de rodatge: Princesa.

Després d'aconseguir el premi al millor curtmetratge osonenc en el dotzè Festival de Curtmetratges de Manlleu amb Santa innocència i convidat, gràcies a aquest, a inaugurar la pròxima edició amb un nou treball, em plantejava una serie de coses que personalment em feien molta il·lusió, la primera i més important és que tenia la possibilitat de crear un curt sense cap mena de condicionant extern. Ara només era qüestió de trobar una bona idea, o almenys prou atractiu com per plasmar-la amb imatges i dedicar-hi tots els esforços necessaris per portar-la a terme.

Idees, idees, idees... aquí començava el primer i gran dilema. Si una cosa tenia clara de bon principi és que, i ja que la nova edició del Festival de Manlleu, seria la tretzena, fer un curtmetratge de terror, entre altres coses perquè el número tretze a estat des de sempre molt vinculat al genere, i sobretot, perquè em venia molt de gust tornar a un genere que sempre he estimat i que té la "culpa" de què dediqui gran part del meu temps al cinema. Tot i així no tenia gens clar quin tipus d'història atacar o explicar, la falta d'idees va fer que compartís possibles arguments amb la meva filla. Ella, per la seva part, va aportar moltes propostes, que la veritat sigui dit, són molt més esbojarrades que les que en molts casos acabo realitzant, de tota manera això em va servir per concretar moltes coses i crear una història que beu una mica de tot el que ella va proposar, però traslladat al meu terreny.

Un cop concretat l'argument tocava la feina de reunir un equip tècnic i artístic amb ganes de sumar-se a la festa. Per sort reunir a la gent que estarien rere la càmera va ser fàcil, gran part de l'equip que hem fet possible la webserie del Solisombra i estaria present. En Jordi Crusats es faria càrrec de la càmera i la llum, en Jordi Amàrita del so directe, l'Aina Salarich a la producció, la Meritxell Aregall maquillant, en Joan Capdevila ajudant en tot el que fes falta i l'Ivan Raga i en Ramon Padros fotografiant tot el rodatge, per la seva part el mateix Ivan, juntament amb la Nuri Vigué, han estat els encarregat de fer el pòster promocional del curt. Amb un equip com aquest rés podia sortir malament, i així va ser, de nou un rodatge per recordar gràcies a tots els seus moments, divertit i professional a l'hora.

En l'apartat artístic cal dir que vaig tenir la sort de comptar amb quatre actors magnífics. El protagonisme de Princesa requeria d'una actriu capaç d'expressar força i por, sensibilitat i valentia a parts iguals sense el suport verbal, la seva feina seria molt física, i per descomptat gens fàcil, ja que hauria d'expressar moltes coses amb pocs mitjans. Sota aquests paràmetres vaig decidir contactar amb una de les actrius amb més futur de casa nostra, la Mònica Corral, a qui vaig conèixer gràcies a la seva participació en un dels capítols de la segona temporada del Solisombra i que va demostrar no només les seves qualitats com artista sinó la gran predisposició per participar en el projecte, sumant-se al grup i capitanejant la història de forma que aquesta pugui atrapar a l'espectador. Al costat de la Mònica i trobareu a un irreconeixible Albert Salarich, amb un personatge que res té a veure amb els que havia fet fins ara. I per tancar la llista d'actors i tenim al magnific Jordi Arqués i la joveníssima Lisa Rodríguez.

Princesa és un treball petit i modest fet amb molt de cor. Un curt que vol ser un homenatge al genere de terror, a les pors i els herois que tots tenim de petits o fins i tot de grans. Un curt realitzat amb una bona colla de professionals i amics, que cada un en el seu terreny, han realitzat una feina magnifica. Per la meva part només esperar que la cinta aconsegueixi que el public passi por, alguns sobresalts, i sobretot, una bona estona.

P.D. les fotografies que acompanyen aquest escrit son de l'Ivan Raga, exepte la de portada que es d'en Ramon Padros.

Poster de Princesa creat per Ivan Raga i Nuri Viguè.
Poster de Princesa creat per Ivan Raga i Nuri Viguè.