No deixis que m'enfonsi

Diari de rodatge: No deixis que m'enfonsi.

He de reconèixer que fa temps, la meva filmografia, s'ha estancat en un terreny molt concret. Personalment m'agrada explicar històries de relacions humanes, gràcies a això, cada cop gaudeixo més del treball amb els actors. Així doncs no era d'estranyar que després de les magnífiques experiències amb El lleó de tigres, Pau o La gàbia de les orenetes, vulgues continuar explorant la conducta humana davant les pors i els sentiments.

Leer más

La gàbia de les orenetes

Diari de rodatge: La gàbia de les orenetes.

No puc negar que el cinema de terror sempre m'ha atret. Desprès de nombroses incursions en el genere, i tres anys després de fer-ho per últim cop amb Princesa, volia tornar, per endinsar-me en una cinta d'horror. Els meus objectius com a realitzador passaven per fer un curtmetratge amb dos o tres personatges, i rodat en un únic espai. El repte de crear una historia amb aquestes característiques, sorgia de la necessitat de realitzar un treball en que poguéssim dedicar tota l'atenció de l'equip tècnic a l'espai i els actors.

Leer más

Pau

Diari de rodatge: Pau.

Tot i que tinc ganes de canviar de genere, no puc negar, que de moment em trobo molt còmode rodant histories de caire dramàtic. Després de l'empremta deixada per El lleó de tigres, volia continuar esprement les relacions humanes, això si, des de un altre punt de vista molt diferent. Amb una serie d'idees per concretar, però cap de clara, vaig decidir contactar amb un dels realitzadors de la comarca aquí admiro per el tipus de cinema que realitza, Víctor Quintero, responsable de curtmetratges com El silenci, Ruth o Hermano perro, entre d'altres.

Leer más

El lleó de tigres

Diari de rodatge: El lleó de tigres.

Per molts curtmetratges que pugui arribar a fer, mai em cansaré d'atacar tots els generes que en aquells moments em vinguin de gust, i les histories que cregui que tenen que ser explicades, més que res, perquè gràcies a això, puc aprendre del sempre complex llenguatge cinematogràfic. Després d'estrenar una comèdia petita com TupperSex, i desprès de la cinta de terror, Princesa, em tornava a venir molt de gust endinsar-me en un drama detallista, una historia que tot i ser del mateix genere que Sr. Expósito, no tingues res a veure amb aquella. En aquesta ocasió volia explicar una historia intimista, de sentiments ocults, una historia on el personatges centrin l'interès de l'espectador.

Leer más

Princesa

Diari de rodatge: Princesa.

Després d'aconseguir el premi al millor curtmetratge osonenc en el dotzè Festival de Curtmetratges de Manlleu amb Santa innocència i convidat, gràcies a aquest, a inaugurar la pròxima edició amb un nou treball, em plantejava una serie de coses que personalment em feien molta il·lusió, la primera i més important és que tenia la possibilitat de crear un curt sense cap mena de condicionant extern. Ara només era qüestió de trobar una bona idea, o almenys prou atractiu com per plasmar-la amb imatges i dedicar-hi tots els esforços necessaris per portar-la a terme.

Leer más

Fang

Diari de rodatge: Fang.

Amb un intent de caminar cap a nous reptes, va sorgir la idea de Fang, el nou i aparentment senzill curt que em venia més de gust fer. Tenia ganes d'atacar a l'espectador, aconseguir atraure la seva atenció, i per fer-ho calia una història visual i verbal-ment punyen. Donant voltes al tema vaig veure que fins ara les meves històries, i en la seva gran majoria, estaven protagonitzades per homes, així doncs era l'hora d'explicar la historia amb una dona com a eix central.

Leer más

Salem - Al sentir tu aliento

Diari de rodatge: Al sentir tu aliento.

Vuit anys després de gravar el primer videoclip, Furia Letal (2006), i tres videoclips més tard, ens arribava l'oportunitat de poder tornar a col·laborar amb el nou disc de Salem, el quart de la seva carrera. Amb un projecte tan gran com il·lusionant, els Salem van tenir l'original i a l'hora desgavellada idea de plasmar el seu darrer treball musical, Al sentir tu aliento, amb deu videoclips diferents que visionats l'un darrere l'altre formarien una pel·lícula, fins aquí, GENIAL!!!.

Leer más

Búnquers del Pirineu

Diari de rodatge: Búnquers del Pirineu.

El genera documental sempre a estat un format que personalment m'ha costat. El que no puc negar, però, és que el nivell visual i documentat de la majoria d'ells, sobretot de produccions d'aquests últims anys, esta francament bé, aconseguint fer d'aquest genera un autentic tresor on descobrir històries reals i fets històrics, que en alguns casos, són molt millors que els arguments d'algunes pel·lícules.

Leer más

Santa innocència

Diari de rodatge: Santa innocència.

Des del moment en que surt la primera i immadura idea per fer un curtmetratge, fins que esta del tot acabat passen moltes i moltes coses, coses que et fan plantejar si es necessari continuar endavant amb el projecte, però moltes d'altres que t'esperonen a continuar. I precisament, els dies que dura el rodatge, son els més durs i a l'hora els més agraïts.

Leer más

Obeses - Botifarra amb seques

Diari de rodatge: Botifarra amb seques.

No tinc la costum d'escriure un diari de rodatge sobre les aventures i desventures que es viuen durant el proses de creació d'un vídeoclip, però aquest es un cas excepcional. Excepcional en tots els aspectes, per on i amb qui es va fer, per la implicació d'un bon, i armonic, grapat de gent que participen en el projecte i perquè Obeses, em va oferir l'oportunitat de retrobar-me amb un argument digne del millor dels curtmetratge que feia anys que ni s'hem passaven per el cap.

Leer más

La setena dimensió

Diari de rodatge: La setena dimensió (2).

Un cop superat el 7 de juliol, tocava el torn al segon i definitiu dia de rodatge, de nou en dissabte, el del dia 21 de juliol, i un cop més al punt de trobada i hora de sempre, al carrer nou de Vic a les nou del mati. Tot i que havien passat quinze dies entre i el primer i últim dia de rodatge, la cosa no havia estat parada, durant aquest temps varem mantindre el contacte amb tota una pila de persones que eren necessaris per acabar el projecte.

Leer más

La setena dimensió

Diari de rodatge: La setena dimensió (1).

Doncs si, ja fa més d'un any que varem rodar l'últim curt, Nu, i de nou arranquem un projecte amb la mateixa il·lusió que els anteriors i l'empenta d'un bon grapat de gent que participen desinteressadament en el mateix.

Leer más

Nu

Presents al Festival de Manlleu.

Del 29 de maig al 3 de juny va tenir lloc a Manlleu l'acollidor Festival de Curtmetratges que aquest any arribava al seu dese aniversari, reafirmant-se com un dels festivals més prestigiosos dins del panorama del cinema de "tall petit".

Leer más

Nu

Diari de rodatge: nu.
Per estrany que pugui sonar tot plegat va començar a gestar-se a principis d'any, la idea no va ser gaire complicada, la complexitat de tot plegat passava per aconseguir la localització i els actors ideals per que la historia pogués atrapar. Els reptes no es presentaven gens fàcil, per sort els responsables de la localització on volia rodar ens varen facilitar tot el proces i oferir les seves instal·lacions sense cap mena de problema.
Leer más

Entrevista David Conill al 3XL

Entrevista al 3XL.
Avui, tot fent un repas dels diferents treballs audiovisuals en que he estat implicat he ensopegat amb una entrevista que des de TV3 (Televisió de Catalunya) em varen fer, ara fa deu anys, es a dir el 2001, en un dels espais del 3XL a traves del Canal 33.
Leer más

Big Pig. The Shit War

Curtmetratge, pòster, estrena i premis Julius.
Per fi!, una setmana desprès del seu estrena oficial, puc dir que Big Pig. The Shit War ha aconseguit el que en principi esperava d'ella. Entretenir i fer passar una bona estona, el passat dissabte dia 27 va tenir lloc el primer passi amb public, jurat i pantalla gran del curt en el Festival de Curtmetratges Julius de Vic.

Leer más

Big Pig. The Shit War

Diari de rodatge: Big Pig. The Shit War (6).

La veritat es que aquest any hem perdut el cap, Big Pig estava cridada a ser una petita animalada, a l'hora de la veritat però tots els que han participat en la realització del curt si han implicat de tal manera que la cosa a anat creixent i creixent.
Leer más

Big Pig. The Shit War

Diari de rodatge: Big Pig. The Shit War (5).

A l'espera de poguer estrenar el curt/projectar/penjar a internet, el Big Pig comença a moure fils amb aquells complements que ajuden a reforçar la imatge del curt. Avui tinc la sort de compartit amb tots vosaltres algunes mostres dels diferents pòsters que la Nuri Vigué a fet per al Big Pig. The Shit War.

Leer más

Big Pig. The Shit War

Diari de rodatge: Big Pig. The Shit War (4).

Desprès d'alguns dies sense donar detalls sobre el muntatge del Big Pig, avui he trobat un forat per treure a la llum aquelles cosetes que son tant importants perquè un curt surti minimament be i que en la majoria de casos cauen en l'oblid.
Leer más

Big Pig. The Shit War

Diari de rodatge: Big Pig. The Shit War (3).

El segon, i últim, dia de rodatge també s'ha superat millor del previst. Aquest any no se que passa, però el rodatge a anat, i mai millor dit, rodat. El dia 25 a les vuit del mati ens preparàvem per iniciar el rodatge d'una esperpèntica escena al costat de la Catedral de Vic, quant jo i la Christina varem arribar ja i teníem en Jacob, poc desprès varen arribar en Xevi Font i en Joan Capdevila, només faltava en Jordi Arques, que amb una mica de retard per culpa d'aquells imprevistos que solen passar no va arribar fins al cap d'una estona, però aixo no va ser cap inconvenient.
Leer más

Big Pig. The Shit War

Diari de rodatge: Big Pig. The Shit War (2).

El primer dia de rodatge ja esta superat, i la veritat es que tot va anar de meravella. El dia 18 a les vuit del mati iniciàvem els preparatius per rodar la primera seqüencia del curt, que curiosament serà la que tancara el film, amb un petit grup de fidels col·laboradors, ens plantàvem en un dels malmesos i l'hora magnífics carrers de les Adobaries de Vic.
Leer más

Big Pig. The Shit War

Diari de rodatge: Big Pig. The Shit War (1).

Avui, embarcat de ple en el projecte del nou curtmetratge, inicio una mena de diari de rodatge sobre Big Pig. The Shit War, la nova i esbojarrada proposta que si no i ha res de nou intentarem que es pugui projectar en el proper Julius.
Leer más

La nit...

Diari de rodatge: La nit...
Amb La nit... podríem dir que la cosa va ser d'allo més atípica, la veritat es que gran part del merit, per no dir tot, es d'en Jordi Arques, recordo que en algunes ocasions quant coincidíem, aquest em deia: David, tinc un text magnific que m'agradaria poder gravar, tinc molt clar com tindria que ser, de nit i amb un ambient plujós i fred.

Leer más

Efecte Darwin

Crítica a Osona.com de l'Efecte Darwin.
Fa uns dies em va arribar, i per pura casualitat, la opinió sobre l'Efecte Darwin que una tal Mar va fer en el fòrum de la web d'Osona Tanga, en l'article d'opinió que aquesta escrivia, sobre els diferents curts que havia vist al Festival de Manlleu, feia esment al curt que en el seu dia varem fer amb en Pep Miras i la Lidia Romero com a protagonistes. La veritat es que em va fer molta gracia llegir aquelles línies sobre el curt i descobrir la visió que un espectador extern a nosaltres en tingues.
Leer más

The Last Room

Article sobre el The Last Room publicat al 21 Le mag.

Tot i tractar-se d'una producció realitzada amb molts pocs recursos i un temps record de rodatge i muntatge, no puc negar que el resultat final de The Last Room va ser de lo més satisfactori.
Leer más

Si tingués una vida

Diari de rodatge: Si tingués una vida.

En un intent per repassar els diferents rodatges que hem realitzat, i d'aquesta forma tindre una base de dades de tots ells a nivell fotogràfic i escrit, començ-em amb un dels curts en que i varem dedicar més esforços en tots els sentits.

Leer más

El joc del cocodril

Diari de rodatge: El joc del cocodril.
De vegades i han molt bones idees i molt poc temps per fer-les, d'altres, les idees desgraciadament no s'acaben portant a terme per mil i un inconvenients, aixo es el que li va passar a El Joc del Cocodril un curt que malauradament mai es va poder arribar a fer tot i que el varem engegar amb moltes ganes.

Leer más